top of page
ATT GÖRA: Faciliteter
DSC04753-HDR.jpg
Fish in Net
Untitled

SLOGBOD/VINDSKYDD

I slogboden ute vid skidbacken finns det möjlighet att grilla och njuta av den av den magnifik utsikt österut.

FISKE

Bytjärn är ett så kallat Put and Take vatten med regnbåge. Bytjärn är anpassad för rörelsehindrade med en brygga som det går att ta sig ut på med rullstol och en toalett som är handikappanpassad. Vid tjärnen finns en slogbod med möjlighet till grillning.

Fiskekort köpes på Tempo Äppelbo eller på iFiske appen i telefonen.

SVAMP & BÄRPLOCKNING

I skogarna runtom kring Hunflen finns det rikligt med både svamp och bär att ge sig ut på skattjakt efter!

96FC4393-94D0-47E6-BD32-A2DACF892D96.jpeg
GOPR3645.jpg

TRAILLÖPNING

På och runt Hunflen finns det flera olika stigmöjligheter att ta sig an de 200hm på.

LÄNGDSKIDOR

Uppe vid Hunflen dras det vid möjlighet två olika skidspår på natursnö. Ett utmanade spår på ungefär 1,5km uppe på toppen där du möts av otroligt vacker utsikt. Och ett mysigt spår som går mestadels på myrar på ungefär 15km.

 

I Vansbro kommun finns även hel del andra skidspår, som du lättast hittar senaste spårstatus på facebook sidan

"Skidspår i Vansbro Kommun" 

ATT GÖRA UNDER DIN VISTELSE

Vi vill att din vistelse hos oss ska vara så speciell och smidig som möjligt. Toppstugan Hunflen har tagit fram en lista över aktiviteter i just detta syfte. Se nedan vad som finns att erbjuda.

EVENEMANG I NÄROMRÅDE

Passa på att boka in dig och dina vänner och bo i toppstugan under något av närområdets fina evenemang

svenska-danbandsveckan-9.jpeg

DANSBANDSVECKAN

x888vyicnfadkbm4stut.jpeg

VANSBROSIMNINGEN

VARFÖR INTE SVÄNG DOM LURVIGA OM NATTEN OCH NJUT AV NATUREN I HUNFLEN UNDER DAGEN?

Sju kvällar, sex pulserande dansbanor och 82 dansband. Nästan 100 000 besökare kommer varje år för att njuta av musiken, dansen och stämningen.

VARFÖR INTE INFÖRSKAFFA NÅGRA EXTRA RÖDA BLODKROPPAR INFÖR DIN START OCH BO UPPE PÅ TOPPEN AV HUNFLEN?

Vansbrosimningen med över 13 000 deltagare är Sveriges största öppet vatten-evenemang. Första loppet genomfördes 1950 och idag erbjuds flera lopp i öppet vatten-simning och tävlingar i triathlon och swimrun. Sedan 1971 är Vansbrosimningen en del av En Svensk Klassiker.

DSC03739.jpg

TROLLBRÖLLOPET

8.jpeg

FLYGFESTEN

VARFÖR INTE TA EN WEEKEND OCH BESÖKA BRUDSKOGEN OCH KANSKE FÅ SKYMTEN AV FLER TROLL ÄN UNDER SPELET?

I Äppelbo spelas årligen ett av Sveriges äldsta bygdespel, Trollbröllopet


Spelet bygger på sägnen om hur Äppelbo fick sin brudkrona från trollen. En sägen som bevarats från generation till generation under århundraden, och tänktes ha ägt rum under mitten av 1600-talet i en stuga i fäbodstället Brudskogen, som därav fått sitt namn.

I sägnen talas om väsen boende i bergens, skogarnas och sjöarnas salar. Ständigt vaktande på allt guld och silver som finns i deras boning. Hur flinka smeder hamrar smycken av de ädlaste valörer och hur den giftasvuxne trollsonen trånar efter en vacker fäbodkulla.

Följ vardag och fest på fäboden och i trollberget när Trollbröllopet bjuder på mystik, dramatik och romantik. Alltid andra helgen i augusti.

TROLLBROLLOPET.SE

VARFÖR INTE BO PÅ SAMMA HÖJD SOM PLANEN KOMMER SWISHA FRAM I DALA-JÄRNA, OM DU HAR TUR KANSKE DU FÅR SE NÅGOT PLAN KOMMA SUSANDE RUNT TRÄDKRONORNA?

En helg - 50 000 besökare
Flygfesten är ett ideellt evenemang som arrangeras av Västerdalarnas Flygklubb som håller till i Dala-Järna - en ort i Vansbro kommun med knappt 7 000 invånare.
Flygfesten har sedan nystarten 1986 arrangerats vart tredje till vart fjärde år - sedan millennieskiftet vart tredje år. Med ett besökarantal på mellan 35 000 och 40 000 åskådare tidigare år och en flygshow i hög internationell klass brukar vår flyguppvisning räknas som en av de största civila flygshowerna i norra Europa.
Även om flyguppvisningen är vårt stora fokusområde, så är vår målsättning att Flygfesten ska vara mer än bara flyguppvisningen. Vi vill bjuda in till en fullspäckad helg i festens tecken. Lördagens och söndagens flyguppvisning varvas med kvällsunderhållning under fredag och lördag kväll i form av dans, rockmusik och disco. Alltsammans inramat av en trevlig atmosfär. Nytt för 2018 är att vi på fredag kväll bjuder in till en unik kvällsshow.

bottom of page